Socialstyrelsen rekommenderar hela svenska folket att vaccinera sig mot Svin-influensa med deras nyinköpta vaccin Pandemrix som i dagarna levereras till landets vårdcentraler.
I deras rekommendation har de glömt nämna möjliga biverkningar och innehållsförteckning. På bloggen hjalpsocialstyrelsen.blogsome.com kan du läsa ikapp den bortsprungna informationen.

 • Från innehållsförteckningen kan alla vegetarianer/veganer läsa ut att spårämnen från ägg och kyckling återfinns i vaccinet.
 • För er som läser detta och planerar att vaccinera er, ta en kort titt på listan av möjliga biverkningar först.
 • För er som vet mer om vaccinet eller H1N1 posta gärna en kommentar med mer länkar och information så att vi alla får lära oss mer.
 • Update

  Som referens kan man titta på tänkbara bi-effekter från Svensk barnvaccinering: http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2008/2008-126-12 från socialstyrelsen.
  En tidig testare av det ordinerade prototyp-vaccinet har lämnat sin upplevelse av här.

  One Response to Om vaccinering och socialstyrelsens rekomendationer

  1. markus says:

   Innan ni får panik för att vaccinet har biverkningar så kan ni kolla upp vad tex de vaccin som ingår i svenska barnvaccinationsprogrammet eller ipren för den delen har för biverkningar. Och sen kan ni jämföra biverkningarna med influensa symptomen och fundera på om det inte är värt att ha muskelvärk i ett par dagar jämfört med att vara sängliggande i en vecka.

   Sen ska givetvis inte storebror gömma information för att få oss att falla in i leden lättar. Men man får heller inte underskatta “the stupidity of a crowd”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
  Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.
  Creeper MediaCreeper